Pe baza datelor colectate, descoperiți cum clienții XpertEye din sectorul producției realizează economii, cresc satisfacția clienților lor și îmbunătățesc păstrarea cunoștințelor printre angajații lor.

Rezumat

În întreaga lume, companiile de producție se confruntă cu o lipsă a expertizei tehnice pentru a-i ajuta la soluționarea problemelor. Conform Centrului de Cercetare Pew, 10.000 de persoane din generația baby-boomers ajung la vârsta de 65 de ani în fiecare zi în măsura în care decalajul de cunoștințe dintre angajații vârstnici și angajații mai tineri crește. Societățile trebuie să găsească mijloace inovatoare de a păstra expertiza acestor experți seniori dezvoltând în același timp generația următoare. Experții seniori foarte solicitați sunt deseori atrași în numeroase direcții și la diverse distanțe pentru a ajuta la soluționarea problemelor care le solicită expertiza. În numeroase cazuri, angajații de pe teren au nevoie de ajutor în zonele cu lățime de bandă mică de conexiune în care un apel telefonic nu este suficient pentru a soluționa problema. Acest lucru are drept rezultat întârzieri în soluționare și producție și poate avea repercusiuni grave cu privire la satisfacția clienților.

Rezultate

52%

Nevoia de a trimite un tehnician la sediul clientului s-a redus cu 52%, ceea ce a dus la economisirea de sute, mii și, în anumite cazuri, a unui milion de dolari pe zi, și în același timp, le-a permis tehnicienilor să se concentreze pe locurile care au nevoie de vizite la fața locului.

18%

Nivelurile de productivitate ale angajaților au crescut cu 18% datorită transferului de cunoștințe ale tehnicienilor seniori către cei juniori.

67%

Nivelurile de retenție a cunoștințelor tehnicienilor juniori au crescut cu 67% atunci când colaborează cu un expert la distanță.

40%

Timpii de soluționare au scăzut cu 40%, ceea ce a sporit timpii de producție.

AUGMENTAREA

– retenției și transferului de cunoștințe

– satisfacției clienților

REDUCEREA

– timpului de oprire a mașinii

– timpului de soluționare a problemei

Categorii: User stories