TOP 3:  Comanda vocală și oculară 

Cu ocazia freneziei recentelor sărbători de la sfârșitul anului, fiecare dintre noi a putut experimenta această creștere a puterii comenzii vocale pe smartphone-urile noastre, în rețeaua noastră formată din prieteni sau familie. De fapt, fie că vorbim despre o solicitare precum căutarea unei adrese, despre verificarea unei informații, despre plasarea unei comenzi sau chiar despre lansarea unui apel, adoptarea acesteia este acceptată de publicul larg. Conform  companiei de cercetare si consultanță Gartner, în 2020, 30 % din totalul căutărilor vor fi efectuate prin comandă vocală.

La nivel profesional, este valabil același lucru, pentru retranscrierea unei conversații, a unei vizite la un pacient, a unei ședințe. Posibilitatea de a face acest lucru în mișcare, cu o ortografie atestată, aduce câștiguri considerabile și cu o valoare adăugată mare. A devenit chiar un lucru natural, intuitiv și poate că acest lucru a început ca un joc, însă nu mai este vorba despre gadget. În ultimul raport publicat de platforma @wearesocial și de editorul Hootsuite, se menționează că patru din zece internauți efectuează acum, căutările prin voce. Ca de obicei, adoptarea se face rapid și masiv, din momentul în care există un beneficiu adevărat, „confort” și timp câștigat. Printr-o comandă vocală, creați conținut de trei ori mai repede. Ergonomia și simplitatea interfețelor au contribuit, de asemenea, la această utilizare.

      

O inovație sinonimă cu integrarea?

Această inovație a însemnat un adevărat progres pentru persoanele cu dizabilități, în sensul comunicării cu persoanele apropiate și al autonomiei cu acest exemplu de exoschelet. Acest progres are sens și chiar comanda oculară s-a dezvoltat printr-o abordare similară și facilitează integrarea în  viața de  zi cu zi. Urmărirea oculară este o tehnică ce indică unde, cum și când priviți. Ea poate fi utilizată pentru a controla un calculator. Dacă este cuplată la aplicații de traducere, anumite rapoarte pot fi transcrise, de acum, în mai multe limbi, utilizând inteligența artificială.

Categorii: Trends