Ce înseamnă să fii partener certificat al programului „Glass at Work”?

Partener certificat Glass at Work
„Companiile selectate de gigantul californian au fost rezultatul unui proces strict de selecție. Programul de partener certificat a fost implementat pentru a garanta clienților profesioniști de Glass că acești parteneri le pot oferi asistență fără probleme pentru proiectele lor de integrare a Google Glass ca instrument de producție, de supervizare, de întreținere, de supraveghere, de formare etc.”, a declarat blogul tehnologic ABAVALA.

Cum a ajuns AMA să fie selectată?

În 2013, în cadrul Google I/O, AMA, editor și dezvoltator de jocuri pentru telefonul mobil a descoperit primii ochelari inteligenți propuși de GoogleTM.
Comunicarea AMA pe marginea acestui eveniment atrage atenția unui chirurg, Philippe Collin. Acesta s-a întâlnit imediat cu AMA și a împărtășit o problemă de formare la distanță cu colegii săi japonezi.

De aici, AMA a pivotat cu ideea și a început dezvoltarea soluției de asistență la distanță pentru ochelarii inteligenți.

În 2014, compania GoogleTM a încurajat dezvoltarea aplicațiilor prin crearea rețelei sale „Glass at Work”. GoogleTM a selectat astfel dezvoltatori cu expertiză în dezvoltarea de soluții de înaltă valoare adăugată pentru profesioniști. La 21 octombrie 2014, AMA și-a primit certificarea. Numai 2 companii europene s-au încadrat în această primă grupă de 10 companii în 2014.

Care este publicul și care sunt piețele pentru soluția XpertEye dezvoltată de AMA?

Dacă la început AMA a luat în considerare specializarea pe problemele medicale, rapid, s-a adeverit că acest instrument de colaborare și asistență la distanță în timp real era solicitat în toate domeniile. Indiferent că este vorba despre formarea pe teren, de asistență, de expertiză, permiterea împărtășirii viziunii în mod simultan a primei persoane, de la un tehnician pe teren la un expert de la distanță a adus un beneficiu în mai multe universuri comerciale.
Din 2014, apar atât avantajele, cât și probleme noi și cazuri de utilizare noi. Clienții sunt tot mai maturi și pregătiți pentru transformarea digitală. Așadar, piața a crescut și au apărut parametri noi.

Cum a evoluat tehnologia în ultimii 4 ani?

În ceea ce privește ochelarii, de la lansarea Google Glass, pe piață au apărut numeroase alte modele proiectate de alți producători. Cu o țintă business-to-business clară, gamele de ochelari au evoluat și s-au diversificat în funcție de constrângerile comerciale (unele mai adaptate la mediile ostile și exigente în ceea ce privește robustețea).

Transformarea digitală, cum evoluează atitudinea companiile?

În ceea ce privește modelul de afaceri, din 2014, acesta a evoluat pentru AMA. De fapt, până la începutul acestui an, soluția XpertEye a fost testată în principal sub formă de programe pilot comandate de echipele responsabile cu inovația. Din primăvară au existat numeroase modificări pentru AMA, clienții trecând la transformare și la o implementare mai vastă. În prezent, soluția este implementată în peste 60 de țări și pe peste 1.200 de locuri din lume.

Ce rezervă viitorul pentru AMA?

Patru ani mai târziu, bilanțul este destul de pozitiv pentru AMA. Luând această curbă de la primele modele de ochelari, AMA și-a putut afirma expertiza, a putut stabili parteneriate noi cu producătorii de ochelari și să facă parte dintre liderii de soluții comerciale pentru ochelari inteligenți. Profitând de o soluție combinată de hardware și software, AMA a putut propune o soluție inovatoare „la cheie”. În demersul său de a asista clienții, AMA a lucrat și la optimizarea fluxul de lucru al clienților săi fiind deschisă și pentru parteneriate. Compania și-a îmbogățit foarte repede oferta cu endoscoape și alte accesorii, ceea ce i-a permis ca soluția XpertEye să fie considerată ca o cutie de instrumente 2.0 pentru industriile 4.0.

Categorii: Ştiri