AMA a încheiat anul 2018 cu o rată de creștere din trei cifre.

Acest lucru reprezintă un adevărat impuls pentru a continua să ne servim clienții cu energie și excelență. Acum, în ianuarie, este cea mai bună ocazie pentru a reveni asupra câtorva momente importante ale anului 2018.

#AMA #FrenchTech

Expertiza noastră a fost recunoscută de French Tech odată cu înscrierea companiei AMA ca actor cu drepturi depline în ecosistemul digital francez.
———————

#Clienți #Ambasadori

Este important, desigur, dar suntem, mai cu seamă, conștienți că în domeniul operațiunilor cu bunuri între companii (B2B), mai mult ca niciodată, clientul este cel care validează performanța dumneavoastră și, prin urmare, clienții sunt cei care vorbesc cel mai bine despre aceasta…

Materialele publicate recent pe platformele sociale de către SNCF Digital, în care se detaliază funcționalitățile soluției, confirmă voința noastră de a fi alături de clienții noștri în experimentarea soluției oferite de noi.

Printre mesajele publicate de clienții noștri pe Twitter, cel publicat de Air Liquid cu privire la aportul soluției XpertEye la transformarea digitală a industriei 4.0 este, de asemenea, o mărturie frumoasă.

În final, o altă valoare importantă a fost subliniată de președintele Sodistra, Erwan Cotatanéa, în platoul emisiunii „Tribuna IMM-urilor”, și anume accesibilitatea. De fapt, el a mărturisit că accesul la inovație, cum este cea a soluției AMA, este posibil chiar și pentru un IMM.
———————

#Parteneriat #TechForBetter

În dezvoltarea sa, AMA a dorit, de asemenea, să răspundă mai bine așteptărilor clienților săi și să se integreze în organizarea lor și în instrumentele lor deja existente. Iar odată cu semnarea unui parteneriat cu Proceedix*, în 2018, putem acum să satisfacem împreună nevoile clienților noștri angajați în transformarea digitală.

*Proceedix este o platformă centralizată de gestionare la distanță a proceselor operaționale, a sarcinilor de îndeplinit (inspecție, listă de control/checklist) și a controalelor calității.
———————

#PublicațieȘtiințifică

AMA a primit ca o încurajare studiul publicat în ianuarie 2018 de prestigioasa universitate californiană, UCLA. De fapt, echipa profesorului Jeffrey Saver, de la departamentul de neurologie, a publicat rezultatele studiului său cu privire la beneficiile tratării pacienților care au suferit un atac vascular cerebral (AVC), cu ajutorul soluției noastre XpertEye.
———————

#PREMIU

Recompensele, fie că sunt atribuite clienților noștri sau echipelor noastre, rămân o mândrie, pe care am încercat-o în acest an 2018.

Cu Pôle St Hélier din Rennes, care a câștigat un premiu pentru inovație, utilizând soluția noastră în telemedicină.

Și cu filiala noastră din Germania , care a obținut premiul întâi la concursul organizat de KBV (The Kassenärztliche Bundesvereinigung – http://www.kbv.de), pentru „Medicina viitorului”, din 60 de companii participante.
În calitate de organ care dirijează activitatea principalelor asociații de asigurări de sănătate din Germania, KBV ar putea fi comparat cu Casa de Asigurări Sociale din țara noastră. Aproximativ 72 de milioane de germani beneficiază de o asigurare de sănătate „controlată” de KVB.
Acest lucru va permite companiei AMA să integreze Programul „KVB Doctors Future Office” (Biroul viitorului pentru doctori KVB) pentru ca soluția noastră să fie testată, începând cu 2019, de către medicii și instituțiile medicale participante la acest program.
———————

#SALOANE #INTERNAȚIONALE

Un alt indicator de eficiență a muncii constă în faptul că, pe tot parcursul acestui an 2018, echipele AMA au străbătut lumea în lung și în lat pentru a prezenta soluția XpertEye, în cadrul saloanelor profesionale.

CES este, fără îndoială, primul salon al anului și unul dintre cele mai renumite. Însă, în această retrospectivă, am pus accentul pe următoarele evenimente:

Laval Virtual, care rămâne un loc al inovației prin excelență.

#UED2018

Soluția XpertEye a fost prezentată într-un domeniu de activitate mai puțin cunoscut, și anume apărarea. Acesta a fost al doilea an de existență a zilelor dinamice ale Université d’été de la Défense (Universitatea de vară pentru apărare). Aceste zile dedicate inovației ne-au permis, deci, să ne imaginăm soldatul augmentat.

În Anglia, AMA a expus la #NHSExpo, un centru de excelență în domeniul sănătății din Regatul Unit, dar și la salonul pentru inovație AR/VR pe tema căruia directorul filialei noastre engleze a susținut o conferință.

La București, filiala noastră din România a participat, pentru al doilea an, la evenimentul intitulat Internet Mobile World (Lumea mobilă a Internetului) și organizat la București, care a reunit experți în soluții digitale.

În Statele Unite, AMA este, încă de acum 3 ani, un expozant regulat la EWTS; acest salon, care se axează pe obiectele inteligente și pe aplicațiile profesionale, este un eveniment la care este invitat un cerc restrâns de experți, de producători și de dezvoltatori.

Independent de aceste saloane, clienții noștri organizează și ei zile ale inovației. De altfel, chiar cu ocazia unui eveniment organizat de Renault, președintele Espagnol a putut testa soluția XpertEye cu ochelarii inteligenți Vuzix.
———————

#PRESĂ #SĂNĂTATE #TECHFORGOOD

În fine, AMA a făcut obiectul unor apariții în presă și, mai ales, în domeniul sănătății.

Întrucât, în acest an, Spitalul Universitar (CHU) din Nantes a experimentat soluția XpertEye în cadrul intervențiilor serviciului de urgență. Cel care a adus proiectul în cadrul SAMU (Serviciul de Asistență Medicală de Urgență) 44, doctorul Martinage, a utilizat soluția cu ochelarii inteligenți, ca instrument de coordonare. Veritabil însoțitor 3.0 pentru instrumentele de salvare, soluția permite o legătură directă între serviciul de coordonare și medicii de urgență, în timpul intervențiilor.

Un alt caz de utilizare în domeniul sănătății: este vorba despre telemedicină în tratarea plăgilor cronice și acest lucru s-a întâmplat în Guadelupa, unde ARS (Agenția Regională de Sănătate) a testat un pilot cu XpertEye.
———————

#XPERTEYE #ÎnLUME

La sfârșitul anului 2018, soluția XpertEye era utilizată în întreaga lume, în peste 1.300 de locații și în peste 70 de orașe.

Dorim să le mulțumim colaboratorilor, clienților și partenerilor noștri, întrucât numai împreună cu ei și mulțumită lor noi am putut face posibile toate aceste realizări.

Vă dorim să aveți un an 2019 foarte bun, fructuos și plin de inspirație.

#SmarterTogether!

Ne puteți găsi pe rețelele sociale

@AMAapplications

https://www.linkedin.com/company/amaxperteye/

@AMAXPERTEYE

https://www.instagram.com/amaxperteye/

Reacțiile dumneavoastră sunt binevenite, scrieți-ne pe adresa COM@ama.bzh.

De Marie-Anne DENIS

Director de comunicare AMA XpertEye

Categorii: Ştiri