Abia ce s-a încheiat CES și întreprinderile se reped asupra rapoartelor analiștilor care dezvăluie tendințele apărute în 2019 și previziunile lor. De parcă, odată cu trecerea în noul an, vom vedea apariția bruscă a unor noi tehnologii. Evident, puține revoluții apar în acest fel. Din acest motiv, am dorit ca, împărtășindu-vă palmaresul nostru, să ne motivăm selecția prin intermediul aplicațiilor și al implicațiilor născute din aceste inovații

Care sunt noile tehnologii din acest an?

În cadrul AMA, Philippe, manager de produs, și Marine, responsabil cu achizițiile, care au fost prezenți la CES 2019, au fost de aceeași părere, indicând un singur produs: ecranul suplu al telefonului.

TOP 1:  Ecranul pliabil

Principiul acestui ecran este de a putea fi pliat în două și de a se deschide ca o tabletă.

Toți producătorii de smartphone-uri sunt înscriși în această cursă, însă doar „FlexPai”, produsul cel mai reușit, a fost prezentat cu ocazia CES. Acesta este dezvoltat de Rouyu Technology, o marcă din China.

Odată depliat, aparatul oferă un ecran AMOLED cu o diagonală de 7,8 inchi și o definiție de 1.920 x 1.440 pixeli. În momentul în care FlexPai este repliat, apar două ecrane– primul cu un raport de afișare 16:9 și al doilea cu un raport de afișare de 18:9.

Ceilalți producători și-au depus deja brevetele.

Din câteva informații transmise de Samsung, aflăm că ei l-au denumit „Infinity Flex Display”. Acesta poate permite până la 3 ecrane. Companiile Motorola și LG sunt și ele în curs de dezvoltare,

iar Google a confirmat că Android se va ocupa, în curând, de ecranele pliante, astfel încât softul va fi gata înaintea hardului.

Ca întotdeauna, în cazul unei inovații majore, pentru a stabili dacă produsul va depăși granițele unui simplu gadget către adoptarea în masă, trebuie să ne punem întrebarea:

Care este interesul utilizatorului?

În ceea ce privește realizarea fotografiilor, al doilea ecran, care este în fața persoanei pe care o fotografiem, permite subiectului să aprecieze unghiul ales.

Un alt element important, odată depliat, al doilea ecran poate fi stins. FlexPai detectează, de altfel, singur dacă acest ecran este sau nu util și, în consecință, îl stinge în mod automat. Adevăratele beneficii sunt mobilitatea și dimensiunea ecranului care reprezintă tableta.

Pe plan profesional, această dimensiune augmentată a ecranului facilitează semnarea contractelor, adnotarea, consultarea planurilor pe un ecran de tabletă față de unul de telefon.

Cu alte cuvinte, se tinde către desființarea granițelor dintre telefon, tabletă și calculator. Scopul este de a îmbina atuurile acestor 3 dispozitive într-un singur terminal. Se caută simplitatea și ergonomia în mișcare.

Pe piață, s-a înregistrat o scădere a vânzărilor de tablete și o creștere a celor de „phablete” (smartphone-uri în format mare), sosirea acestui produs 2 în 1 ar trebui să relanseze consumul. Cu toate acestea, două elemente vor decala consumul în masă: prețul, deoarece primele prețuri se învârt efectiv în jurul sumei de 1.300 – 2.000 de dolari, și compatibilitatea cu 5G.

Apple nu s-a înșelat când a preferat să întârzie lansarea versiunii sale de „ecran pliabil”. Apple a depus deja un brevet, dar ar trebui să îl lanseze în 2020, adăugându-i compatibilitatea 5G.

Care sunt celelalte favorite ale noastre în acest top 4?

În opinia noastră, alte trei tendințe, deja existente, sunt menite să crească într-un ritm accelerat în acest an.

Avem efectiv

  • rețeaua „de nouă generație” de 5G,
  • accelerarea utilizării vocii în cadrul aplicațiilor
  • și inteligența artificială, care este omniprezentă în acest an.
Categorii: Trends